torek, 12. julij 2011

INDIVIDUALNI PROGRAM joge

Potrebujete spremembo?
Želite v svoje življenje vnesti več miru, pridobiti sposobnost koncentracije, prebuditi svoje telo, morda preseči svoje trenutne omejitve?
Imate zatrpan urnik?
Vam skupinske vadbe ne ustrezajo?
Želite obravnavo, ki se prilagodi vašemu življenskemu stilu?

Individualen program vam je pisan na kožo. Na uvodni uri se jasno začrtajo cilji posameznika in program se iz ure v uro približuje namenu, ki je zastavljen.

Z individualnim programom se naučite učinkovito delovati na vse ravni svojega življenja, aplikativnost jogijskih tehnik je uporabna tako v zasebnem kot v poslovnem življenju. Prilagojeno posamezniku program poveže delovanje telesne, razumske, čustvene in energetske ravni našega bivanja...

Ne bom vam "prodajal" dejstev, ki si jih lahko preberete v povprečni knjigi o jogi. Individualni program je namenjen razumevanju celovite prakse, ki nam omogoči uvid in razumevanje jogijske prakse. Praksa joge predvsem sledi namenu umiritve miselnega toka. Telo, dih in pozornost so orodja prakse.

Delo z različimi posamezniki (vrhunski športniki, igralci, posamezniki s posebnimi potrebami...) mi je skozi leta redne prakse pomagalo izboljšati odnose z ljudmi v vsakdanu. Osredotočenost na to, kar v resnici počnem, zavedanje trenutka, sprejemanje dogodkov takih, kot v resnici so, je posledica redne prakse. Po besedah Patanjalija, avtorja joga suter, postane praksa učinkovita zaradi rednega in dolgotrajnega napora. Instant rešitve so proizvod instant družbe. Pravijo, da je potrebnih 1000 ponovitev, da približno razumemo, kaj počnemo. 10000 ponovitev pa je izboljšava našega razumevanja...

Ker smo ljudje različni, so tudi potrebe po individualnem programu različne. Mogoče vas zanima uporabnost prakse joge? Mogoče se pripravljate na pomemben dogodek, tekmo? Mogoče želite disciplinirati razum in ga usmeriti proti svojim ciljem?
Nisem terapevt. Z individualnim program vam ponujam celovito metodo prakse joge. Kako boste uporabili orodje, pa je odločitev vas samih...

Koliko časa je potrebno obiskovati individualni program, da dobite največ za svoj denar?
Odgovora na to vprašanje ni moč posplošiti. Okvirno velja, da posameznik potrebuje od 10 do 20 individualnih ur, da spozna svoje telo kot najbolj grob inštrument prakse joge. Pravilne nastavitve v asanah so ključne, da praksa joge lahko preraste fizično delovanje in se dejansko usmeri k bolj subtilnim ravnem našega bivanja. Ko je telo pripravljeno, se skozi tehnike pranajame posameznik seznani z gorivom našega delovanja, energijo. Po izkušnjah je potrebnih približno 10 do 20 ur, da praktikant preraste telesno dojemanje prakse. Naslednje ure so namenjene zahtevnejšim tehnikam, ki učinkovito usmerijo naše zavedanje navznoter. Praktikantu se postopoma odkrije izvir njegovega delovanja v svetu.
Individualni program vam v približno 30 do 50 urah ponudi celovito orodje za vsakodnevno prakso. Po vsaki uri prejmete tudi program za domačo prakso, ki vas pripravi na naslednjo uro. Smiselno je dati času svoj čas, zato načeloma vztrajam, da ure niso prepogoste. Na začetku individualnega programa je ena ura tedensko popolnoma dovolj, s časom pa se to obdobje podaljšuje, saj tehnike, ki jih je potrebno osvojiti za nadaljevanje, zahtevajo več lastne domače prakse.
KDAJ, če ne ZDAJ?

Ni komentarjev:

Objavite komentar